8 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PALAČINKY
- 200 g hladké mouky
- 300 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- Špetka muškátového oříšku
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce přepuštěného másla (ghee) + na smažení
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 500 g čerstvého špenátu
- 2 velké šalotky
- 2 velké stroužky česneku
- 200 g hnědých žampiónů
- 200 g sýru Roquefort
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 4 snítky tymiánu
- 1 lžíce přepuštěného másla (ghee)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse smícháme mouku, mléko, vejce, muškátový oříšek, sůl a rozpuštěné máslo. Ruční či robotickou metlou vše rozmixujeme. Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na střední stupeň, potřeme přepuštěným máslem a vlijeme naběračkou část těsta. Krouživým pohybem pánve jej rozprostřeme po celé ploše. Můžeme si pomoci také obracečkou. Přibližně 1 minutu opékáme a poté otočíme, z druhé strany opékáme stejně dlouhou dobu. Sundáme z pánve a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
- 2Šalotku nakrájíme najemno, špenát opereme a nasekáme na menší kusy. Žampióny oloupeme, odstraníme nohy a nakrájíme na plátky. Na 1 lžíci přepuštěného másla dozlatova orestujeme šalotku, přidáme žampióny, nasekaný tymián a necháme změknout. Po částech přidáme špenát a počkáme, až zmenší svůj objem. Poté vmícháme rozmačkaný česnek a muškátový oříšek. Osolíme a opeříme. Společně restujeme cca 5 minut. Pokud špenát a houby pustí vodu a nestihne se vypařit, tak ji všechnu z pánve vylijeme.
- 3Na každou palačinku navrstvíme část špenátové směsi a kousky roquefortu. Přeložíme na čtvrtiny a podáváme.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.