
Tátův sad
Tátův sad Cider malina polosuchý
330 mlDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Alkoholický malinový cider vyrobený tradičním způsobem – fermentací čerstvého jablečného moštu a fermentovaných čerstvých malin. Malinový polosuchý cider se špetkou třtinového cukru pro kulatější kyselinku.
- Obsah alkoholu 4,4 % obj.
Proč jsou cidery Tátův sad výjimečné?
Cidery vynikají až dvouletým zráním, díky kterému získávají svou nezaměnitelnou vyváženou chuť. Jan Abt si zakládá na pečlivém a tradičním postupu při výrobě a také na tom, aby použité suroviny ani samotné výrobky nebyly chemicky ošetřovány. Sám na to dohlíží po celý proces výroby – od sklizně jablek, přes lisování, fermentaci, zrání až po samotné plnění.
Použití
Nejlépe chutná vychlazený.
Tento výrobek patří do naší kategorie upcyklovaných potravin, které byly vyrobeny ze surovin, jež by jinak přišly vniveč. Upcyklace přeměňuje vedlejší produkty nebo přebytečné potraviny na vysoce kvalitní a udržitelné výrobky, čímž snižuje množství potravinového odpadu a pomáhá naší planetě. V tomto výrobku dostala výživná složka druhou šanci zazářit a ukázala, že každé sousto může mít význam. Výběrem upcyklovaných výrobků bojujeme proti plýtvání potravinami v prvovýrobě, výrobě i distribuci. A vy jejich konzumací také - pomáhejte vidličkou.
- upcyklované ingredience: přebytečné maliny
O výrobci
Tátův sad je značka, pod kterou Jan Abt se svou rodinou vyrábí řemeslné cidery, limonády a mošty od roku 2014. Manželé Abtovi v roce 2004 opustili rodné velkoměsto, koupili rozpadlý statek ve středočeské Líšnici a během několikaleté rekonstrukce přemýšleli, jak se živit v místě, které se jim stalo novým domovem. Při jedné z cest po Normandii a Bretani jim zachutnal cider. A protože se shodli, že jablko do české krajiny odjakživa patřilo, bylo rozhodnuto.
Postupně vysázeli 9 hektarů sadů původních odrůd jabloní na vysokokmenných podnožích spolu se speciálními anglickými a francouzskými odrůdami, které jsou pro výrobu dobrého cideru nezbytné. Nakoupili základní vybavení a v roce 2014 vyrobili prvních 12 tisíc litrů na zahradním hydrolisu. Dnes hospodaří na více než 30 hektarech luk a sadů v ekologickém režimu, s respektem k přírodě, a s láskou vyrábí kromě cideru i limonády a mošty.
Skladování
Skladujte v chladu a vyvaruje přímému slunečnímu světlu. Po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Jan Abt
Líšnice 17, 252 10
Fermentovaný jablečný mošt, fermentovaná šťáva z malin 30%, jablečná šťáva, malinová šťáva 1%, třtinový cukr, voda. Pasterováno, syceno CO2. Nefiltrováno.
Nutriční hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 136 kJ/32 kCal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 8 g |
z toho cukry | 8 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0.1 g |
Vláknina | 0 g |