Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvá Makrela obecná je nejznámější mořská ryba. Má dvě nej: patří do světové top 5 a zároveň mezi nejzdravější ryby vůbec. Její maso je bohaté na obsah omega 3 nenasycených mastných kyselin. Obsah tuku je 3–30 % a odvíjí se podle sezónnosti.
Baleno v ochranné atmosféře. Balení obsahuje 1 makrelu.
Specifikace
- latinský název: Scomber scombrus
- čerstvá/defrost: čerstvá ryba
- původ: FAO 61
- metoda lovu/chovu: lov - vlečné sítě
- obsah balení: 1 celá ryba kuchaná
- kalibrovaná položka: ne
- váha: 250 - 350 g
- způsob balení: MAP (ochranná atmosféra)
- certifikace: ne
Použití
Vyzkoušejte tento skvělý recept na pečenou Makrelu se zeleninou:
Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme je na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Makrely vypláchneme a osušíme. Uvnitř a na povrchu je osolíme a opepříme a naskládáme je na plech vytřený olejem. Vedle makrel naskládáme připravenou zeleninu, kterou také osolíme a opepříme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut (podle velikosti makrel). Zeleninu během pečení občas promícháme a ke konci ji posypeme oreganem. Pečené makrely rozdělíme na talíře. Zeleninu promícháme s vypečenou šťávou z makrel a přidáme na talíře k rybám.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě od 0 do 4 °C.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Makrela obecná (Scomber scombrus) |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 809 kJ/290 kCal |
Tuky | 13 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Korýši |
Ryby |