Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí maso prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Hamburger z čestru v Našem mase dělají z nejvíc rozšířené kombinace odleželého předního masa z krku, žeber a hrudí, tedy z partií, které jsou přirozeně protučnělé, s malým přídavkem loje.
Balení obsahuje 2 vytvarovaná semletá masa na hamburger (každé po cca 180 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
O hamburgeru
Hamburger je dnes už ikonické jídlo. Přes německé námořníky, kteří si k svačině dávali mletý karbanátek v chlebu, se dostal do Ameriky, kde z něj udělali mletou placku opečeného masa v housce. Nelze pominout ani přínos McDonald’s – sice nebyl prvním fastfoodem s hamburgery, ale svým systémem se zasloužil o to, že se tento pokrm stal známým a oblíbeným po celém světě.
Použití
Dejte opečené maso do housky s hořčicí, kyselou okurkou a cibulí, a máte český hamburger. Maso můžete využít i jako základ na boloňskou omáčku nebo na masové kuličky.
Tip! Jak dělají hamburger v Našem mase? Maso zprudka grilujte nebo opékejte na pánvi zhruba 2 minuty z každé strany. Nepřidávejte žádný olej, protože burger pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi ještě 5–10 minut. Rozkrojte housku raženou od Merhautů (také k dostání na Rohlíku) a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly zvenku křupavé a uvnitř měkké. Na spodní polovinu housky položte opečené maso, vrchní potřete hořčicí z Lokálu (také k dostání na Rohlíku) a položte na ni plátky kyselé okurky a pár půlkoleček červené cibule. Přiklopte. Kompletní hamburger zabalte do pečicího papíru nebo zlehka přikryjte alobalem a nechte 3 minuty odpočinout.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso | 94 % |
Hovězí lůj | 4 % |
Jedlá sůl s jódem | |
Černý pepř |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 990 kJ/234 kCal |
Tuky | 18 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8.5 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 18 g |
Sůl | 1.2 g |
Vláknina | 0 g |