Řeznictví a uzenářství U Dolejších
U Dolejších Anglická slanina zlatá krájená
100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Anglická slanina z libového vepřového boku, uzená dozlatova.
U Dolejších připravují slaninu podle původní rodinné receptury. Výroba spočívá ve výběru nejlepšího kousku s vysokým podílem masa v kombinaci s tukovým krytím. Slanina se začerstva naloží do soli a koření, a nakonec se nechá zaudit, aby měla svou charakteristickou zlatou barvu.
100g hotového výrobku bylo vyrobeno minimálně z 90 g vepřového boku.
Použití
Slanina se používá v syrovém stavu ve studené kuchyni, typicky na oblohu chlebíčků nebo do housky. Dále se tepelně zpracovává jako součást hlavního jídla, např. na špikování masa, obal masné rolády či samostatný doplněk pokrmu. Opečená slanina je jednou z typických součástí anglické snídaně.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.
Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřový bok bez kosti |
Voda |
Jedlá sůl |
Stabilizátory |
E451 - Trifosforečnany |
E250 - Dusitan sodný |
Cukr |
antioxidant |
E301 - Askorban sodný |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1333 kJ/322 kCal |
Tuky | 30 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 10 g |
Sacharidy | 2.4 g |
z toho cukry | 1.7 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 2.3 g |
Vláknina | 0 g |