Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Cart

Naše maso

Naše maso English sliced ​​bacon

ca. 110 g

5 DAYS AVERAGE FRESHNESS

This product stays fresh for an average of 5 days after delivery, with a guaranteed minimum of 3 days. If you are not satisfied we will give you a refund.
Premium qualityFresh from the farm
Sold out. Expected back today.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Anglická slanina prémiové kvality z českého vepřového masa. Anglická slanina patří k nejoblíbenějším českým uzenářským výrobkům. Skutečně pochází z Anglie, čeští řezníci si však původní recepturu upravili tak, aby byla výroba rychlejší. Tmavou barvu, kterou jinak způsobí několikadenní uzení studeným kouřem, obstará obarvení krví, která na slanině po vyuzení teplým kouřem ztmavne. Slanina se také udila teplým kouřem „do hotova“, aby se nemusela dlouze sušit nebo opékat a dala se rovnou jíst.

V Amase nejdřív vepřové boky nasucho nasolí, druhý den je zalijí slaným lákem a nechají dva týdny proležet. Potom se lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, po osušení v teplé udírně se obarví namočením v krvi a potom se vyudí na bukovém dřevu a šetrně povaří v páře.

Balení obsahuje cca 100 g krájené slaniny. Baleno v ochranné atmosféře. Masný výrobek tepelně opracovaný.

Použití

Anglickou slaninu si vychutnejte jen tak nastudeno, s čerstvým chlebem a kyselou okurkou. Využijete ji také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečená na cibulce je skvělá do fleků nebo zelňačky. Někdo ji dává místo špeku do španělských ptáčků, jiný na pečenou zeleninu, aby ji trochu „ovoněl masem“. Nejčastěji si ji ale vychutnáte opečenou v doprovodu sázených vajec, prostě pěkně po anglicku.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 5 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 3 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřový bok
Dusitanová solící směs
Jedlá sůl s jódem99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Čerstvý český česnek
Vepřová krev
100 g výrobu bylo vyrobeno z 105 g vepřového boku.

Nutritional values per 100 g

Energy value2695 kJ/638 kCal
Fats66 g
including saturated fatty acids26.4 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein11 g
Salt2.1 g
Fibre0 g
Database of additives is provided by the Fair Food independent organization.