Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
1 QUICHEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR FILLING

  • 160 g oloupané cibule
  • 250 g plátků anglické slaniny
  • 540 g smetany 33%
  • 120 g strouhaného sýra Comté nebo Gruyère
  • 2 vejce + 6 žloutků
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 5 g soli

INGREDIENTS FOR DOUGH

  • 280 g hladké mouky
  • 150 g studeného másla nakrájeného na kousky
  • 2 žloutky
  • 200 g fazolí na zatížení těsta

YOU WILL ALSO NEED

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír

MOHLO BY SE HODIT

  • 1

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR FILLING

  • 1Cibuli a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.
  • 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu dozlatova. Vyndáme ji lžící na kuchyňský papír a necháme ji vychladnout.
  • 3Na zbylém tuku v pánvi orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Vyndáme ji z pánve do misky a necháme vychladnout.
  • 4Žloutky, vejce a smetanu lehce vyšleháme v misce metlou. Přidáme orestovanou cibuli, slaninu a ostatní suroviny a promícháme.

INSTRUCTIONS FOR DOUGH

  • 1V míse smícháme mouku, máslo, žloutky a 3 lžíce vody a rukama propracujeme těsto. Vytvarujeme z něj kouli, kterou pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  • 2Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou položíme do vymazané formy. Přebytky těsta nad okrajem seřízneme nožem.
  • 3Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 4Těsto zakryjeme kruhem pečicího papíru, zatěžkáme fazolemi a pečeme v rozehřáté troubě 12 minut dozlatova. Upečený korpus necháme ve formě prochladnout tak, aby nebyl horký, fazole uschováme pro další pečení.
  • 5Teplotu v troubě snížíme na 170 °C.
  • 6Do předpečeného korpusu nalijeme promíchanou náplň, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 25 minut.
Tip
Pro přípravu koláče budete potřebovat koláčovou formu Ø 30 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR FILLING

INGREDIENTS FOR DOUGH

YOU WILL ALSO NEED

MOHLO BY SE HODIT