1 QUICHEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR FILLING
- 160 g oloupané cibule
- 250 g plátků anglické slaniny
- 540 g smetany 33%
- 120 g strouhaného sýra Comté nebo Gruyère
- 2 vejce + 6 žloutků
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
- 5 g soli
INGREDIENTS FOR DOUGH
- 280 g hladké mouky
- 150 g studeného másla nakrájeného na kousky
- 2 žloutky
- 200 g fazolí na zatížení těsta
YOU WILL ALSO NEED
- potravinářskou fólii
- pečicí papír
MOHLO BY SE HODIT
- 1
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR FILLING
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu dozlatova. Vyndáme ji lžící na kuchyňský papír a necháme ji vychladnout.
- 3Na zbylém tuku v pánvi orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Vyndáme ji z pánve do misky a necháme vychladnout.
- 4Žloutky, vejce a smetanu lehce vyšleháme v misce metlou. Přidáme orestovanou cibuli, slaninu a ostatní suroviny a promícháme.
INSTRUCTIONS FOR DOUGH
- 1V míse smícháme mouku, máslo, žloutky a 3 lžíce vody a rukama propracujeme těsto. Vytvarujeme z něj kouli, kterou pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- 2Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou položíme do vymazané formy. Přebytky těsta nad okrajem seřízneme nožem.
- 3Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 4Těsto zakryjeme kruhem pečicího papíru, zatěžkáme fazolemi a pečeme v rozehřáté troubě 12 minut dozlatova. Upečený korpus necháme ve formě prochladnout tak, aby nebyl horký, fazole uschováme pro další pečení.
- 5Teplotu v troubě snížíme na 170 °C.
- 6Do předpečeného korpusu nalijeme promíchanou náplň, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 25 minut.
Tip
Pro přípravu koláče budete potřebovat koláčovou formu Ø 30 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef