Crodino, nejoblíbenější italský aperitiv bez alkoholu
V Itálii je jedničkou mezi nealkoholickými aperitivy. Crodino se stalo každodenní součástí italského životního stylu a aperitivo momentu, proslulého svou uvolněnou atmosférou spojenou s rafinovaností a důvtipem chuti aperitivu.
Crodino vzniklo ve městě Crodo, v oblasti Verbano-Cusio-Ossola, v regionu Piemonte už v roce 1965 a jeho receptura se od té doby nezměnila. Základem je místní pramenitá voda, ve které se louhují byliny, dřevo, kořeny a koření z celého světa.
Jak si připravit skvělý nealkoholický Crodino Spritz? Vychlazenou lahvičku Crodino nalijte do vinné sklenice na kostky ledu, dolijte sodou a ozdobte plátkem pomeranče.
Koktejl Crodino Spritz je dokonalou nealkoholickou variantou k legendárním a dnes velice populárním koktejlům Aperol Spritz a Campari Spritz.
RECEPT
1 celá lahvička Crodino Biondo, nebo Rosso
100 ml sody
Plátek pomeranče
Led