Galanga (galgan), tácek
100 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Galanga s velmi výraznou citrusovou, pikantní chutí a narůžovělou barvou.
Galanga vypadá podobně jako zázvor, jeho chuť je však ostřejší a vůně pronikavější.
Použití
Před použitím kořen oškrábejte a odřežte případné zdřevnatělé části. Dužinu poté můžete krájet na drobnější kousky.
Galanga se používá do polévek, na dušené a mleté maso, ryby, zvěřinu nebo do zeleninových jídel. Kořen Galanga je známý svými léčivými účinky, proto se také používá v sypaných čajích.
Tip: Vyzkoušejte s námi tuto výbornou kuřecí polévku s galangem.
Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky a galangal cca na deset plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr a citronovou kůru nasekejte nahrubo. Vývar přiveďte k varu, přidejte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a na závěr maso. Vařte zhruba 45 minut a vmíchejte kokosové mléko, cukr, rybí omáčku a ještě pět minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Skladuje v mikrotenovém sáčku v chladničce, kde vydrží 2–3 týdny.
Složení
Galanga |