Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 vejce
  • 60 g filetu z uzeného pstruha
  • 25 g změklého másla
  • 1 plátek z větší uvařené brambory silný 1 cm
  • 1 lžička zakysané smetany
  • čerstvá plocholistá petržel na ozdobu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Vejce vyklepneme do misky a lehce prošleháme vidličkou.
  • 2Na pánvi rozehřejeme 5 g másla a dozlatova na něm opečeme z obou stran osolený a opepřený plátek brambory. Dáme stranou.
  • 3V pánvi ohřejeme 4 lžíce vody těsně pod bod varu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme zbylé máslo a necháme ho rozehřát tak, aby vznikla hladká emulze. Poté vložíme uzeného pstruha a necháme ho pouze prohřát.
  • 4Na mírném ohni vlijeme na stranu čisté pánve vejce a plochou vařečkou ho odškrabujeme ode dna. Jakmile začne tuhnout, přidáme zakysanou smetanu a sůl, promícháme a pánev ihned odstavíme z ohně, aby se vejce nepřepeklo.
  • 5Na talíř servírujeme opečenou bramboru, na ni míchané vejce ozdobené petrželkou a uzeného pstruha. Toho polijeme 1 lžící máslové vody, ve které se pstruh prohříval.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

SUROVINY