1 ServingDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 vejce
- 60 g filetu z uzeného pstruha
- 25 g změklého másla
- 1 plátek z větší uvařené brambory silný 1 cm
- 1 lžička zakysané smetany
- čerstvá plocholistá petržel na ozdobu
- čerstvě mletý pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Vejce vyklepneme do misky a lehce prošleháme vidličkou.
- 2Na pánvi rozehřejeme 5 g másla a dozlatova na něm opečeme z obou stran osolený a opepřený plátek brambory. Dáme stranou.
- 3V pánvi ohřejeme 4 lžíce vody těsně pod bod varu a pánev stáhneme z ohně. Vmícháme zbylé máslo a necháme ho rozehřát tak, aby vznikla hladká emulze. Poté vložíme uzeného pstruha a necháme ho pouze prohřát.
- 4Na mírném ohni vlijeme na stranu čisté pánve vejce a plochou vařečkou ho odškrabujeme ode dna. Jakmile začne tuhnout, přidáme zakysanou smetanu a sůl, promícháme a pánev ihned odstavíme z ohně, aby se vejce nepřepeklo.
- 5Na talíř servírujeme opečenou bramboru, na ni míchané vejce ozdobené petrželkou a uzeného pstruha. Toho polijeme 1 lžící máslové vody, ve které se pstruh prohříval.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef