4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 500 g očištěného pastináku
- 180 g oloupaného jablka
- 160 g másla
- 130 g oloupané cibule
- 30 g cukru krupice
- 2 celé skořice
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Pastinák nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Jablko zbavené jádřince nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Cibuli nakrájíme najemno.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 30 g másla, přidáme cibuli a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme jablko, cukr a skořici a vše necháme za častého míchání lehce zkaramelizovat. Přidáme pastinák a 2 minuty restujeme. Často mícháme.
- 3Přidáme 200 ml vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod třetinu a na mírném ohni dusíme 30 minut.
- 4Stáhneme z ohně a vyndáme skořici. Přidáme zbylé studené máslo nakrájené na kostky a tyčovým mixérem vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a promícháme.
Tip
Jestliže do pyré použijete sladší jablko, přidejte méně cukru.
Když nakonec přidáváte studené máslo, pokrm již nesmíte vařit. Máslo výsledný pokrm zjemní a částečně zahustí.
Pyré můžete propasírovat přes síto. Získáte jemnější texturu pokrmu.
K přípravě budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef