2–4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 5 vajec
- 50 g lučiny
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička sardelové pasty
- 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu
- bílý pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR DECORATION
- 1 ančovička
- kousek rajčete
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Vejce oloupeme, podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
- 2Žloutky utřeme v misce s lučinou, majonézou, hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme najemno nakrájenou pažitku. Dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a zamícháme.
- 3Směsí naplníme bílky do důlků po žloutcích.
- 4Plněná vejce položíme na mísu vyloženou salátovými listy. Ozdobíme ančovičkou a kouskem rajčete.
Tip
Pokud chcete náplň do vajec odlehčit, přidejte i jeden najemno nasekaný bílek.
Žloutkovou náplň můžete vložit do cukrářského sáčku, bude se vám s ní pracovat lépe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef