Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 800 g dužniny máslové dýně
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 40 g dýňových semínek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • řemeslný chléb
  • 2 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • mletý pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1V pánvi na středním ohni opečeme nasucho za stálého míchání dýňová semínka dozlatova. Poté je přendáme do misky a necháme vychladnout.
  • 2Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 3Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky o hraně 2 cm a vložíme do mísy. Zakápneme 2 lžícemi oleje, přidáme 3 špetky soli, 2 špetky čerstvě mletého pepře a důkladně promícháme. Ochucenou dýni vyskládáme do jedné vrstvy na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 30 minut. Upečenou dýni přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • 4Vychladlou dýni rozmixujeme spolu se zbylým olejem a smícháme s tvarohem a nakrájeným koriandrem. Dle chuti osolíme, opepříme a dáme vychladit.
  • 5Před podáváním posypeme pomazánku opraženými dýňovými semínky.
Tip
K přípravě budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS