Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

4-6 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg rýže na sushi
  • 100 ml rýžového octa
  • 40 g cukru
  • 20 g soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Rýži nasypeme do velkého hrnce a nalijeme na ni studenou vodu. Důkladně ji promneme prsty, vodu vylijeme a nalijeme novou. Takto rýži propíráme tak dlouho, než je voda z ní čistá. Nejméně však pětkrát.
  • 2Propranou rýži dáme do kastrolu, přilijeme 1,25 l vody, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a vaříme přibližně 25 minut do poloměkka. Stáhneme z ohně a necháme přikryté 10 minut dojít.
  • 3V rendlíku smícháme rýžový ocet, cukr a sůl. Zahříváme, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Nevaříme! Hotový nálev necháme vychladnout.
  • 4Uvařenou horkou rýži vyklopíme do mísy, přilijeme vychlazený nálev a vařečkou ho opatrně vmícháme do rýže tak, abychom nepolámali jednotlivá zrnka. Během promíchávání rýži ovíváme vějířkem, abychom ji rychleji zchladili.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS