12 ROLLRychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SAUCE
- 100 g hnědého cukru
- 6 lžic rybí omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky Sriracha
- 1 lžíce najemno nasekaného koriandru
- 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého zázvoru
- 1 lžička najemno nasekané červené chilli papričky
- šťáva ze 3 limet
INGREDIENTS FOR ROLLS
- 12 rýžových placek (o průměru 22 cm)
- 240 g salátové okurky
- 240 g mrkve
- 70 g červené papriky
- 70 g zelené papriky
- 60 g římského salátu
- 12 lístků bazalky
- 12 lístků máty
- 1 červený grapefruit
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SAUCE
- 1V rendlíku na středním ohni svaříme 250 ml vody s cukrem o 1/3 objemu. Stáhneme z ohně, přidáme ostatní suroviny kromě koriandru, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé omáčky vmícháme nasekaný koriandr.
INSTRUCTIONS FOR ROLLS
- 1Okurku a mrkev očistíme a nakrájíme na špalíčky dlouhé 8 cm. Z okurky seřízneme ze 4 stran dužninu a nakrájíme ji na tenké nudličky. Mrkev nakrájíme na plátky 3 mm silné a ty pak nakrájíme na jemné nudličky. Z paprik odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na nudličky. Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na 12 dílků. Grapefruit oloupeme a vyřízneme jednotlivá filátka.
- 2Na stůl položíme širší misku naplněnou vodou o teplotě 50 °C. Látkovou utěrku namočíme do studené vody, vyždímeme ji a rozložíme na stůl. Rýžovou placku ponoříme na 10 vteřin do misky s teplou vodou a položíme ji na vlhkou utěrku.
- 3Na spodní část placky položíme salát, část nakrájené zeleniny, grapefruitu a 1 lístek bazalky a 1 lístek máty.
- 4Ruce namočíme do studené vody a placku pevně přehneme nejprve zprava a pak zleva přes náplň. Poté přehneme spodní okraj placky přes náplň a rolujeme pevně směrem k hornímu okraji placky. Takto zabalenou rolku dáme stranou na tác a stejným způsobem zabalíme zbylé rolky. Podáváme s vychlazenou omáčkou.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef