Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR STOCK

  • 1 hovězí polévková směs
  • 200–400 g BIO roštěné
  • 50 g zázvoru
  • 4-8 lžic rybí omáčky
  • 1 cibule
  • 20 kuliček černého pepře
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 ks celého černého kardamomu
  • 2 ks hřebíčku
  • 2 celé skořice
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 palice česneku

INGREDIENTS FOR SOUP FILLER

  • 50 g nudlí phó
  • 50 g mungo klíčků
  • 4 chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 limetka
  • snítka koriandru

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

INSTRUCTIONS

  • 1Hovězí směs na polévku vložíme do pekáčku společně s cibulí (se slupkou, pouze rozpůlíme), rozpůlenou palicí česneku (také i se slupkou), zázvorem nakrájeným na silnější plátky, badyánem, celou skořicí, kardamonem, hřebíčkem a celým pepřem. Vše pečeme v troubě na 250 °C cca 15 min.
  • 2Poté vše přendáme do velkého hrnce, přidáme sůl, cukr, rybí omáčku, zalijeme 2 l vody a necháme 3–4 hodiny táhnout na mírném plameni. Čím déle táhneme, tím bude vývar sytější a bude mít hezčí barvu. Současně platí, že s délkou tažení vzrůstá i potřeba častějšího dolévání vody.
  • 3V době přípravy vývaru v hrnci povaříme rýžové nudle. Jakmile je lze rozpůlit prstem (po cca 3 minutách), tak nudle hned scedíme a propláchneme studenou vodou. Očištěnou roštěnou nakrájíme na tenké plátky, červenou cibuli přepůlíme, a také nakrájíme na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmá kolečka.
  • 4Všechny suroviny na polévkovou vložku vložíme do talíře, doplníme o uvařené, nakrájené maso z vývaru a zalijeme zcezeným vývarem. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými bylinkami a pokrm podáváme.
Tip
Hovězí roštěnou můžete do polévky vkládat osmaženou, ale klidně i syrovou. Doba přípravy je 150 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialised in Asian cuisine for some years. First as a sushi master, he then worked as the executive chef for restaurants such as Sushitime, Soho Ambiente or Sushi v Dushi. He also conducts Asian cooking lessons at Chefparade.

INGREDIENTS FOR STOCK

INGREDIENTS FOR SOUP FILLER