4 ServingsMajstrštyk
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR STOCK
- 1 hovězí polévková směs
- 200–400 g BIO roštěné
- 50 g zázvoru
- 4-8 lžic rybí omáčky
- 1 cibule
- 20 kuliček černého pepře
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 ks celého černého kardamomu
- 2 ks hřebíčku
- 2 celé skořice
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
- 1 palice česneku
INGREDIENTS FOR SOUP FILLER
- 50 g nudlí phó
- 50 g mungo klíčků
- 4 chilli papričky
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 1 limetka
- snítka koriandru
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Hovězí směs na polévku vložíme do pekáčku společně s cibulí (se slupkou, pouze rozpůlíme), rozpůlenou palicí česneku (také i se slupkou), zázvorem nakrájeným na silnější plátky, badyánem, celou skořicí, kardamonem, hřebíčkem a celým pepřem. Vše pečeme v troubě na 250 °C cca 15 min.
- 2Poté vše přendáme do velkého hrnce, přidáme sůl, cukr, rybí omáčku, zalijeme 2 l vody a necháme 3–4 hodiny táhnout na mírném plameni. Čím déle táhneme, tím bude vývar sytější a bude mít hezčí barvu. Současně platí, že s délkou tažení vzrůstá i potřeba častějšího dolévání vody.
- 3V době přípravy vývaru v hrnci povaříme rýžové nudle. Jakmile je lze rozpůlit prstem (po cca 3 minutách), tak nudle hned scedíme a propláchneme studenou vodou. Očištěnou roštěnou nakrájíme na tenké plátky, červenou cibuli přepůlíme, a také nakrájíme na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmá kolečka.
- 4Všechny suroviny na polévkovou vložku vložíme do talíře, doplníme o uvařené, nakrájené maso z vývaru a zalijeme zcezeným vývarem. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými bylinkami a pokrm podáváme.
Tip
Hovězí roštěnou můžete do polévky vkládat osmaženou, ale klidně i syrovou.
Doba přípravy je 150 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialised in Asian cuisine for some years. First as a sushi master, he then worked as the executive chef for restaurants such as Sushitime, Soho Ambiente or Sushi v Dushi. He also conducts Asian cooking lessons at Chefparade.