Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 balení rýžových nudlí
  • 4 lžíce tamarindové omáčky
  • 500 g kuřecího masa
  • 1/2 pórku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 červené cibule
  • 2 limetky
  • 2 mrkve
  • 4 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 6 stroužků česneku
  • zázvor ve stejném množství jako česnek
  • slunečnicový olej na dno pánve
  • 4 polévkové lžíce světlé sójové omáčky

INGREDIENTS FOR SPRINKLING

  • 50 g arašídů
  • 50 g smažené cibule
  • koriandr na ozdobu
  • chilli paprička na ozdobu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

INSTRUCTIONS

  • 1Rýžové nudle namočíme asi na 20 minut do studené vody.
  • 2Na rozehřátém oleji osmažíme maso. Poté ho na pánvi rozhrneme a uprostřed osmažíme vejce. Jakmile jsou vejce usmažena, promícháme je s masem a přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Česnek, společně se zázvorem a kapkou oleje, rozmixujeme na kaši. Kaši následně přidáme do pánve.
  • 3Přimícháme předem namočené nudle a poté přidáme všechna ochucovadla najednou (cukr, sójová omáčka, rybí omáčka, tamarindová pasta) a jako poslední vhodíme pórek a jarní cibulku. Hotové nudle pad thai ozdobíme arašídy, koriandrem, chilli a smaženou cibulkou.
Tip
Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce. Pokud máte pocit, že v Pad Thai chybí dostatek tekutin, můžete přidat lžíci nebo dvě vody. K přípravě budete potřebovat wok pánev. Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář has specialised in Asian cuisine for some years. First as a sushi master, he then worked as the executive chef for restaurants such as Sushitime, Soho Ambiente or Sushi v Dushi. He also conducts Asian cooking lessons at Chefparade.

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR SPRINKLING