Cart

4-6 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE

  • ½ červené chilli papričky
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce rybí omáčky

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 300 g vepřové panenky
  • 230 g liči
  • 250 g rajčat
  • 220 g oloupané červené cibule
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 10 stonků koriandru
  • zelená část ze 4 jarních cibulek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR VINAIGRETTE

  • 1Chilli papričku podélně rozkrojíme, vyškrábneme z ní semínka, vyhodíme je a dužninu nakrájíme najemno. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1Maso očistíme, nakrájíme na plátky silné 1,5 cm, osolíme je, opepříme a v misce promícháme se sójovou omáčkou. Dáme odležet na 1 hodinu do lednice. Poté maso vyndáme a osušíme kuchyňským papírem.
  • 2V pánvi na vysokém ohni rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran dohněda. Dáme na talíř vychladnout. Poté maso nakrájíme na nudličky silné 2 cm.
  • 3Rajčata rozřízneme a lžící z nich odstraníme středy se semínky. Dužninu nakrájíme na měsíčky silné 1 cm. Cibuli nakrájíme na měsíčky silné maximálně 0,5 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Koriandr (lístky i stonky) nakrájíme nahrubo. Liči překrájíme na čtvrtiny.
  • 4V míse smícháme nakrájená rajčata, cibuli, jarní cibulku, liči, koriandr a nakrájené maso. Přidáme zálivku, promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, odležet v lednici. Před podáváním salát dobře promícháme.
Tip
Místo rajčat můžete použít malá cherry rajčata, která jen podélně překrojíte. Místo nakrájeného koriandru můžete použít nakrájenou plocholistou petržel a několik lístků máty. S čerstvým koriandrem však salát odleželý přes noc v lednici chutná nejlépe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE

INGREDIENTS FOR SALAD

PAIRING DISHES WITH WINE