4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR VINAIGRETTE
- ½ červené chilli papričky
- šťáva z 1 limety
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce rybí omáčky
INGREDIENTS FOR SALAD
- 300 g vepřové panenky
- 230 g liči
- 250 g rajčat
- 220 g oloupané červené cibule
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 4 lžíce sójové omáčky
- 10 stonků koriandru
- zelená část ze 4 jarních cibulek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR VINAIGRETTE
- 1Chilli papričku podélně rozkrojíme, vyškrábneme z ní semínka, vyhodíme je a dužninu nakrájíme najemno. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
INSTRUCTIONS FOR SALAD
- 1Maso očistíme, nakrájíme na plátky silné 1,5 cm, osolíme je, opepříme a v misce promícháme se sójovou omáčkou. Dáme odležet na 1 hodinu do lednice. Poté maso vyndáme a osušíme kuchyňským papírem.
- 2V pánvi na vysokém ohni rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran dohněda. Dáme na talíř vychladnout. Poté maso nakrájíme na nudličky silné 2 cm.
- 3Rajčata rozřízneme a lžící z nich odstraníme středy se semínky. Dužninu nakrájíme na měsíčky silné 1 cm. Cibuli nakrájíme na měsíčky silné maximálně 0,5 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Koriandr (lístky i stonky) nakrájíme nahrubo. Liči překrájíme na čtvrtiny.
- 4V míse smícháme nakrájená rajčata, cibuli, jarní cibulku, liči, koriandr a nakrájené maso. Přidáme zálivku, promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, odležet v lednici. Před podáváním salát dobře promícháme.
Tip
Místo rajčat můžete použít malá cherry rajčata, která jen podélně překrojíte.
Místo nakrájeného koriandru můžete použít nakrájenou plocholistou petržel a několik lístků máty. S čerstvým koriandrem však salát odleželý přes noc v lednici chutná nejlépe.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef