Cart

2 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR RIBS

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce kuliček koriandru na žebra a 1 lžíce kuliček na marinádu

INGREDIENTS FOR MARINADE

  • 150 g medu
  • 60 g rajského protlaku
  • 6 lžic jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce uzené papriky

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR MARINADE

  • 1V pánvi na vyšším ohni nasucho opražíme koriandrová semínka. Stále mícháme. Jakmile kuličky začnou praskat, vsypeme je do misky nebo hmoždíře a lehce podrtíme. Smícháme s ostatními surovinami na marinádu.

INSTRUCTIONS FOR RIBS

  • 1Žebra zbavíme vnitřních blan a rozřízneme je podél kostí na jednotlivé kusy. Vložíme je do hrnce, přidáme celer, sůl a koření. Přilijeme do hrnce tolik vody, aby dosahovala 1 cm nad žebra. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň pod třetinu a vaříme 1 hodinu nebo dokud není maso měkké. Poté žebra vyndáme a necháme částečně zchladnout v pokojové teplotě.
  • 2Troubu rozehřejeme na 220 ˚C.
  • 3Žebra důkladně potřeme marinádou ze všech stran a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby na 5 minut. Poté žebra potřeme zbylou marinádou a pečeme dalších 5 minut.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR RIBS

INGREDIENTS FOR MARINADE

PAIRING DISHES WITH BEER