Cart

1 baking panDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g hladké mouky
  • 300 g višňové marmelády
  • 200 g změklého másla a máslo na vymazání pekáče
  • 200 g cukru krupice
  • 15 g kakaa
  • 12 g prášku do pečiva
  • 5 g perníkového koření
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 vejce
  • hrubá mouka na vysypání pekáče

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2Všechny suroviny kromě marmelády vložíme do robotu a 3–4 minuty mícháme na střední rychlost. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a povrch uhladíme. Marmeládou naplníme cukrářský sáček a nastříkáme jím na syrové těsto šikmou mřížku.
  • 3Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Hotový perník necháme vychladnout v pekáči a teprve pak ho rozkrájíme na jednotlivé řezy.
Tip
Do těsta můžete přidat půl lžičky mleté skořice. Místo višňové marmelády můžete použít jakoukoliv marmeládu výraznější kyselé chuti. Upečené těsto poznáte tak, že když do středu perníku zapíchnete špejli a vytáhnete ji, zůstane suchá. Pokud je na špejli po vytažení syrové těsto, pečte ještě chvíli.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE