4–6 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 kg uzeného masa
- 350 g hrachu
- 150 g oloupané cibule
- 100 g špeku
- 100 ml hovězího vývaru
- 1,5 lžíce sádla
- 2 snítky čerstvé majoránky
- 1 stroužek česneku
- sůl
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Hrách necháme přes noc namočit. Druhý den ho slijeme a dáme vařit do hrnce se 700 ml vody a jednou lžičkou soli. Jakmile změkne, scedíme ho a vrátíme do hrnce.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu cibule nakrájíme na kolečka, druhou polovinu najemno. Špek nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci sádla a za častého míchání na něm dozlatova orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme nakrájený špek a restujeme, dokud cibule zcela nezezlátne. Cibuli se špekem vyndáme a dáme stranou.
- 4Do pánve přidáme zbytek sádla a zesklovatíme na něm cibuli nakrájenou najemno. Přidáme ji i se sádlem do hrnce s hrachem, přilijeme vývar, přidáme česnek, lístky majoránky a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu a vaříme 3 minuty. Stáhneme z ohně a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Podle chuti dosolíme.
- 5Kaši na talíři zdobíme orestovanými kolečky cibule a špekem. Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka a nakrájíme ho na plátky.
Tip
Plátky uvařeného masa můžete opéct v rozpálené pánvi na lžičce sádla dozlatova.
Pokrm podávejte s nakládanou okurkou. K tomuto jídlu chutná skvěle.
K hrachu během vaření ve vodě můžete přidat kůži ze šunky. Pokrm získá skvělou chuť.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef