27 piecesDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 430 g cukru krupice
- 250 g strouhaného kokosu
- 250 g bílků
- 50 g červeného rybízového džemu
You also need
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Na sporák postavíme hrnec, do třetiny výšky ho naplníme vodou a dáme vařit. Jakmile se voda vaří, stáhneme oheň na minimum a vodu udržujeme těsně pod bodem varu.
- 2Na hrnec položíme mísu, jejíž dno se nesmí dotýkat hladiny vody. V míse metličkou smícháme bílky s cukrem a ručně mícháme, až je směs teplá a jde z ní pára. Poté přidáme džem, promícháme a směs dáme vyšlehat do robotu. Přisypeme strouhaný kokos a mícháme do vychladnutí.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem. Směs naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme plná kolečka o průměru 4 cm. Necháme je 1 hodinu oschnout v pokojové teplotě.
- 4Troubu rozehřejeme na 130 °C. Plech vložíme do trouby a pečeme 20 minut do světle hnědé barvy. Poté snížíme teplotu o 20 °C a pečeme dalších 5 minut.
Tip
Nebojte se, že by se bílky s cukrem přešlehaly – v tomto množství cukru to nejde.
Dobře vyšlehaná hmota je krásně lesklá.
Hmota se musí ohřívat, aby potom držela tvar (byla pevná, stabilní).
Používejte pikantní džem jako rybízový nebo ostružinový, chuť si lépe „sedne“.
Pokud jsou v džemu větší kousky, rozmixujte ho.
Musíte počkat, až směs vychladne. Nemůžete ji stříkat horkou, roztekla by se.
Kokosky nedávejte do lednice ani do chladu, nechte je při pokojové teplotě. Že jsou kokosky dobře suché, poznáte tak, že na nich péruje prst a nepropadají se.
Kokoska rozpraská na povrchu. Pokud kokosku odtrhnete od papíru, je hotová.
Na přípravu budete potřebovat kuchyňský robot s balonovou metlou a cukrářský sáček s hladkou špičkou.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef