4-6 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SALAD
- 1 kg brambor (varný typ A)
- 80 g oloupané šalotky
- 200 ml hovězího vývaru
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 zarovnaná lžíce soli
INGREDIENTS FOR COMPLETION
- 100 g polníčku
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce rostlinného oleje
- špetka soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SALAD
- 1Šalotku nakrájíme najemno.
- 2Brambory pečlivě očistíme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a dáme do mísy.
- 3Do rendlíku nalijeme vývar, oba octy, přidáme sůl, pepř, cukr a šalotku. Přivedeme k varu. Vaříme 15 vteřin a horké nalijeme do mísy k bramborám. Opatrně promícháme.
- 4Po 10 minutách přidáme olej a opatrně salát promícháme. Necháme odpočinout v lednici 3–4 hodiny, ideálně přes noc.
INSTRUCTIONS FOR COMPLETION
- 1V misce smícháme ocet, olej a sůl a promícháme s polníčkem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef