Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 filety z kapra po 200 g
  • 250 g strouhanky
  • 200 g sádla
  • 100 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • citron
  • sůl

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Pilsner Urquell ležák.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Filety ze všech stran osolíme a obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 2Ve vyšší pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a filety v něm postupně smažíme z obou stran dozlatova. Filety by měly být při smažení nejméně do poloviny ponořeny v sádle.
  • 3Osmažené kousky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Talíř s rybou uchováme na teplém místě do doby podávání.
  • 4Smaženého kapra podáváme s kouskem citronu a bramborovým salátem.
Tip
Strouhanku, v níž jste obalili ryby, dále neskladujte. Na teplém místě rybu uchováte například tak, že rozehřejete troubu na 50 °C a rybu v ní necháte prohřívat, než osmažíte zbylé kousky ryb. Pro křupavější a chuťově výraznější strouhanku zašlehejte vidličkou do vajec trochu piva. Na dvě vejce použijte 4 lžíce světlého piva. Ke kaprovi se výborně hodí bramborový salát i bramborový salát bez majonézy. Oba saláty si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najedete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU