Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 140 g krup – lámanky
  • 140 g čočky
  • 80 g oloupané mrkve
  • 80 g anglické slaniny
  • 20 g cukru krupice
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce lístků plocholisté petržele
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce octa
  • pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Čočku a kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme dohromady.
  • 2Mrkev a slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a během 1 minuty na něm za stálého míchání orestujeme mrkev. Přidáme k čočce a kroupám. Na stejné pánvi orestujeme během 2 minut slaninu a přimícháme ji do čočky, krup a mrkve.
  • 4Vývar zahřejeme, přidáme cukr a ocet a necháme cukr rozpustit. Nalijeme na čočku s kroupami, mrkví a slaninou. Vše pečlivě a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 5Petržel nakrájíme najemno a vmícháme ji do salátu. Ten necháme na teplém místě chvíli odležet, aby se spojily všechny chutě a tekutina se vsákla do čočky a krup. Salát podáváme k rybě.
Tip
Čočku a kroupy nerozvářejte. Na vaření je potřeba zhruba třikrát víc vody, než bylo luštěnin. Namísto krup můžete použít uvařenou pohanku. Salát můžete podávat i vlažný.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS