4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 140 g krup – lámanky
- 140 g čočky
- 80 g oloupané mrkve
- 80 g anglické slaniny
- 20 g cukru krupice
- 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžíce lístků plocholisté petržele
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce octa
- pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Čočku a kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedíme je a smícháme dohromady.
- 2Mrkev a slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a během 1 minuty na něm za stálého míchání orestujeme mrkev. Přidáme k čočce a kroupám. Na stejné pánvi orestujeme během 2 minut slaninu a přimícháme ji do čočky, krup a mrkve.
- 4Vývar zahřejeme, přidáme cukr a ocet a necháme cukr rozpustit. Nalijeme na čočku s kroupami, mrkví a slaninou. Vše pečlivě a opatrně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 5Petržel nakrájíme najemno a vmícháme ji do salátu. Ten necháme na teplém místě chvíli odležet, aby se spojily všechny chutě a tekutina se vsákla do čočky a krup. Salát podáváme k rybě.
Tip
Čočku a kroupy nerozvářejte. Na vaření je potřeba zhruba třikrát víc vody, než bylo luštěnin.
Namísto krup můžete použít uvařenou pohanku.
Salát můžete podávat i vlažný.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef