2 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 2 filety z kapra po 150 g
- 400 g brambor
- 40 g hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce sádla
- pažitka na ozdobu
- citron na dochucení
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Neoloupané brambory omyjeme a uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Slijeme, necháme prochladnout a nakrájíme na osminky.
- 2Rybu očistíme, osušíme a kůži několikrát nařízneme ve vzdálenosti 0,5 cm. Česnek oloupeme. Jeden stroužek prolisujeme, promícháme se špetkou soli a potřeme jím stranu ryby bez kůže. Druhý stroužek nakrájíme na plátky, které vtlačíme do připravených zářezů v kůži kapra. Rybu osolíme z obou stran. Papriku smícháme s moukou a rybu v ní obalíme.
- 3V pánvi na mírném ohni rozehřejeme sádlo. Do pánve vložíme rybu nejprve kůží dolů a opékáme ji 4 minuty. Poté rybu obrátíme, do pánve přidáme nakrájené brambory a vše pečeme dozlatova během 4–5 minut.
- 4Dle potřeby osolíme a podáváme ozdobené najemno nasekanou pažitkou se skrojkem citronu.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef