4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 300 g škvarků
- 150 g oloupaného jablka
- 130 g oloupané cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce sádla
- 1 lžička sušené majoránky
- špetka pepře
- 1 lžička soli
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Jablko nakrájíme na kostky o hraně 3 mm. Škvarky najemno umeleme v mlýnku na maso a dáme do mísy.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pánev stáhneme z ohně, přidáme jablko, česnek a majoránku a promícháme. Přidáme do mísy k umletým škvarkům. Přidáme zbývající sádlo, sůl a špetku čerstvě mletého pepře a vše důkladně promícháme. Necháme odpočinout v lednici nebo na chladném místě alespoň 2 hodiny.
- 3Pomazánku podávejte s bagetou nebo s obyčejným chlebem. Chleba s pomazánkou můžete posypat nadrobno pokrájenou cibulkou, jarní cibulkou nebo pažitkou. Do pomazánky můžete dle chuti přimíchat pálivou papriku. Chleba se škvarkovou pomazánkou se nejlépe zapíjí pivem.
Tip
Pomazánku podávejte s bagetou nebo s obyčejným chlebem.
Chleba s pomazánkou můžete posypat nadrobno pokrájenou cibulkou, jarní cibulkou nebo pažitkou.
Do pomazánky můžete dle chuti přimíchat pálivou papriku.
Chleba se škvarkovou pomazánkou se nejlépe zapíjí pivem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef