6–8 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SOUR CHERRY CRUMBLE
- 500 g mražených višní
- 120 g třtinového cukru
- 80 g drcených piškotů
- 70 g kvalitní hořké čokolády
- 70 g másla
- 50 g plátků mandlí
- 2 lžíce slivovice
- špetka mleté skořice
- moučkový cukr na posypání
INGREDIENTS FOR CRUMBLE
- 120 g cukru krupice
- 120 g hrubé mouky
- 60 g změklého másla
PAIRING DISHES WITH COFFEE
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Necháme rozmrazit višně. Troubu rozehřejeme na 220º C. Čokoládu nakrájíme najemno.
- 2V kastrolu na středním ohni necháme zpěnit máslo, přidáme višně, skořici a cukr a za častého míchání vaříme 4 minuty.
- 3Poté snížíme oheň na třetinu, vmícháme čokoládu a mandle. Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáme rozdrcené piškoty, a slivovici. Vše důkladně promícháme a stáhneme z ohně. Směs naplníme do zapékacích misek do dvou třetin jejich výšky.
- 4V míse smícháme máslo, cukr a mouku a rukou důkladně vypracujeme drobenku. Drobenkou zasypeme třešňovou směs v zapékacích miskách až po jejich okraj. Misky vyskládáme na plech pečeme v rozehřáté troubě 5 minut.
- 5Hotový dezert posypeme moučkovým cukrem.
Tip
V sezóně můžete použít čerstvé vypeckované višně, případně tvrdší hrušky a jablka nebo třeba rebarboru. Lze použít i višňový kompot. Pak ale do směsi přimíchejte méně cukru.
Tento dezert můžete podávat horký i studený. K horké variantě skvěle chutná vanilková zmrzlina nebo zakysaná smetana.
Na přípravu budete potřebovat zapékací misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef