• Na Svátek práce fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 CZK

Delivery

Cart

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PORK CHUNKS

  • 300 g oloupané cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 kg vepřové plece
  • sůl
  • pepř
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 20 g hladké mouky

INGREDIENTS FOR SPINACH

  • 1 kg čerstvého listového špenátu
  • 130 g oloupané cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 2 vejce
  • 20 g strouhanky
  • pepř

INGREDIENTS FOR RAW POTATO DUMPLINGS

  • 250 g brambor uvařených ve slupce a 250 g syrových brambor
  • 3 vejce
  • 300 g hrubé mouky
  • 1 lžička škrobu
  • 60 g másla nebo sádla

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR ROAST PORK PIECES

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 ºC.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm, důkladně osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran prolisovaným česnekem a posypeme čerstvě drceným kmínem. Na dno pekáče rozprostřeme cibuli a položíme na ni maso.
  • 3
    Podlijeme 250 ml vody a pečeme v rozehřáté troubě 2 hodiny nebo než je maso měkké. Maso občas promícháme, aby se jednotlivé kousky opekly rovnoměrně. Kdyby se cibule během pečení příliš připalovala, přilijeme ještě trochu vody.
  • 4
    Upečené maso vyndáme z pekáče a dáme stranou. Pekáč postavíme na sporák a na středním ohni odvaříme veškerou vodu, takže na dně pekáče zbude jen tuk. Přidáme mouku, kterou za častého míchání orestujeme dozlatova. Přilijeme 500 ml studené vody, promícháme, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného míchání necháme vařit 20 minut.
  • 5
    Provařenou šťávu podle potřeby dochutíme solí a vrátíme do ní maso, aby se prohřálo.

INSTRUCTIONS FOR SPINACH

  • 1
    Listy špenátu zbavíme kořínků a stonků, důkladně několikrát propereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a rovněž nakrájíme najemno.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Stáhneme oheň na třetinu, přidáme česnek a 1 minutu mícháme.
  • 3
    Přidáme špenát, důkladně promícháme a na 1 minutu přikryjeme poklicí. Odkryjeme, promícháme a necháme další 1 minutu vařit. Pak špenát nahrubo rozmixujeme. Přidáme vejce a strouhanku, promícháme a necháme 1 minutu prohřát.
  • 4
    Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a promícháme.

INSTRUCTIONS FOR RAW POTATO DUMPLINGS

  • 1
    Do hrnce dáme vařit větší množství vody. Vodu osolíme.
  • 2
    Vařené brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme k vařeným bramborám. Přidáme 1 lžičku soli, vejce, hrubou mouku a škrob. Umícháme hustší těsto.
  • 3
    Polévkovou lžící tvoříme v namočené dlani knedlíky ve tvaru větších noků, které vkládáme do osolené vroucí vody.
  • 4
    Knedlíky vaříme 6–7 minut. Když jsou hotové, vyplavou na hladinu. Vyndáme je do mísy s rozpuštěným sádlem nebo máslem, dle chuti, a promícháme.
Tip
Pekáč na maso vybírejte tak, abyste ho mohli postavit na sporák – budete v něm dodělávat výpek. Při restování výpeku z masa používejte k míchání plochou vařečku, abyste odlepili ode dna připečené výpečky. Špenát je nejlepší namočit do vyšší nádoby se studenou vodou, aby se mohla odplavit případná hlína či zrnka písku, která klesnou ke dnu. Vodu je třeba několikrát vyměnit. Špenát tepelně upravujte krátce, dlouhým vařením by zešedl. Špenát můžete nasekat nožem na prkénku nebo rozmixovat, ale neměla by z něj být kaše. Pokud nebudete špenát podávat hned, přidejte do něj trochu smetany, zůstane tak krásně zelený. Na výše zmíněné množství stačí 80 ml smetany (min. 31%), kterou jen přivedete v hrnci se špenátem k varu, promícháte a stáhnete z ohně. Knedlíky připravujte z brambor varného typu B nebo C. Hotové knedlíky obalte v rozpuštěném sádle nebo másle, neokorají tak.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PORK CHUNKS

INGREDIENTS FOR SPINACH

INGREDIENTS FOR RAW POTATO DUMPLINGS

PAIRING DISHES WITH BEER