Cart

1 CAKEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 4 zralé velké hrušky
  • 3 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 4 lžíce mléka
  • 150 g změklého másla a 1 lžíce na vymazání formy
  • 140 g cukru krupice a 3 lžíce na vysypání formy

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu vymažeme máslem, vyložíme pečicím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru.
  • 2Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny. Vyskládáme je rovnoměrně na dno formy.
  • 3Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku, prášek do pečiva a zázvor a promícháme. Přilijeme mléko a promícháme. Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho stěrkou.
  • 4Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 35 minut. Upečený koláč vyndáme z trouby, odstraníme boční ráfek a koláč překlopíme na talíř. Poté odstraníme dno formy s pečicím papírem.
Tip
Použijte měkké hrušky máslovky. Místo hrušek můžete použít jablka, borůvky, ostružiny nebo maliny, vyzkoušejte i variantu švestkovojahodovou nebo borůvkovohruškovou. Abyste měli formu dokonale pokrytou pečicím papírem, nejprve si vystřihněte kruh ve velikosti formy (formu na papír obkreslete a vystřihněte), vložte ji na dno, pak změřte výšku ráfku a ustřihněte odpovídající pruh papíru. Na přípravu budete potřebovat dortovou formu o průměru 26 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH COFFEE