Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 60 minutes

30 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Delivery

Where will we deliver?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

4–6 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR BEEF STOCK

  • 2 větší oloupané mrkve
  • ¼ oloupaného celeru
  • 1 střední oloupaná petržel
  • 1 střední oloupaná cibule
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 1 kg hovězí loupané plece
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 lžička soli
  • 10 kuliček černého pepře

INGREDIENTS FOR SAUCE

  • 250 g oloupané cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 230 g rajského protlaku
  • 80 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 5 lžic octa
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 20 g studeného másla
  • sůl
  • 1,2 l hovězího vývaru

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

SIDE DISH

  • houskové knedlíky
  • těstoviny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR BEEF STOCK

  • 1
    Zeleninu překrojíme na dva velké kusy a spolu s masem vložíme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile začne voda bublat, stáhneme oheň na minimum a stahujeme naběračkou pěnu, která se na povrchu začne tvořit.
  • 2
    Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme koření, sůl a vaříme pomalu nezakryté do změknutí, přibližně 3 hodiny.
  • 3
    Měkké maso vyndáme, vývar přecedíme přes jemné síto, část použijeme do omáčky, zbytek zamrazíme k dalšímu použití. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou.

INSTRUCTIONS FOR SAUCE

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm cibuli dozlatova. Přidáme rajský protlak a za stálého míchání 1 minutu restujeme.
  • 2
    Přidáme mouku a za stálého míchání ji půl minuty restujeme. Zalijeme vývarem a promícháme metličkou. Přidáme špetku soli, cukr, ocet a koření. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme za občasného míchání 20 minut.
  • 3
    Omáčku případně dochutíme cukrem a solí. Stáhneme z ohně a vmícháme na kostičky nakrájené studené máslo, které omáčku zjemní.
  • 4
    Omáčku přecedíme přes jemné síto do čistého hrnce nebo kastrolu.
  • 5
    Podáváme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Tip
Chlazené máslo na závěr omáčku zjemní a „naleští“, jak říkají kuchaři. Omáčku můžete podávat i s dušenou rýží nebo těstovinami. Omáčku můžete zjemnit lžící zakysané smetany. Rajskou omáčku můžete uvařit i z čerstvých rajčat, nebude ale mít tak krásně červenou barvu, která je pro českou rajskou tolik typická.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR BEEF STOCK

INGREDIENTS FOR SAUCE

PAIRING DISHES WITH BEER

SIDE DISH