4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 1 menší kapusta
- 80 g moravské klobásy
- 1,2 l hovězího vývaru
- 150 g cibule
- 90 g másla
- 30 g hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhý košťál. Kapustu nakrájíme na nudličky 2 cm široké a dlouhé tak, aby se kousky vešly na lžíci. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 50 g másla, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kapustu a česnek a za stálého míchání je půl minuty restujeme. Přidáme mouku. Za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přilijeme vývar a promícháme. Polévku přivedeme k varu, oheň stáhneme na méně než třetinu a vaříme nezakryté 18 minut.
- 3Klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylé máslo a klobásu na něm orestujeme. Přidáme ji do polévky, dle chuti osolíme, opepříme a vaříme další 2 minuty.
Tip
Kapustu vařte na skus – aby nebyla tvrdá, ale zároveň ani rozvařená. Po rozvaření ztrácí svěžest, barvu i chuť.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef