Cart

2 baguettesDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g pšeničné hladké mouky
  • 20 g rostlinného oleje
  • 15 g čerstvého droždí
  • 5 g cukru krupice
  • 10 g soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Do mísy robotu nalijeme 225 g vlažné vody a přidáme ostatní suroviny. Promícháme a 10 minut pomalu mícháme dohladka. Vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme na 2 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou, aby neoschly, a necháme 30–45 minut zrát.
  • 2Po vyzrání bochánky válečkem rozválíme do oválné placky. Ovál přetočíme delší stranou k sobě, těsto přeložíme, zamáčkneme a smotáme do válečku. Konce válečku zapíchneme prstem dovnitř. Rukama dotvoříme stejnoměrný váleček. Válečky položíme na plech a necháme 40 minut kynout.
  • 3Troubu rozehřejeme na 230 °C. Na její trouby nastříkáme zavlažovačem vodu, až se vytvoří oblak páry. Pak do ní ihned vložíme plech s vekami a troubu zavřeme.
  • 4Teplotu stáhneme na 200 °C a pečeme 16 až 18 minut dozlatova. Po celou dobu pečení troubu neotvíráme, už nepřipařujeme, zbylá pára z trouby nesmí odejít.
Tip
V případě, že je rozválené těsto moc pomoučené, mouku sklepeme, jinak by se veky špatně smotávaly. Suroviny vystačí na 2 veky dlouhé 30 centimetrů.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS