4-6 ServingsRychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 400 g bílého hlávkového zelí
- 1 hrst lístků plocholisté petržele
- 40 ml octa
- 20 g cukru krupice
- 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- pepř
- sůl
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Zelí rozkrojíme na čtvrtiny a vyřízneme tuhé košťály. Zelí nakrájíme na nudličky a rukou ho pomačkáme, aby částečně zkřehlo. Petržel nakrájíme najemno.
- 2Ocet, olej a cukr v misce vymícháme metličkou do hladké zálivky. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme petržel. V míse smícháme nakrájené zelí, křen a zálivku. Necháme alespoň 2 hodiny vychladit a odležet v lednici. Před podáváním salát promícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef