4-6 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 20 starších rohlíků
- 500 ml mléka
- 100 g másla a máslo na vymazání hrnků
- 5 vajec
- 4 lžíce nasekané plocholisté petržele
- ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- pepř
- 1 lžička soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky lehce prošleháme s mlékem. V rendlíku rozpustíme máslo.
- 2V míse smícháme rohlíky, mléko se žloutky, rozpuštěné máslo a petržel, přidáme sůl, muškátový oříšek a dvě špetky čerstvě mletého pepře. Zamícháme. Postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
- 3Hrnky vymažeme máslem a do dvou třetin výšky je naplníme těstem.
- 4Naplněné hrnky postavíme do kastrolu, zalijeme do dvou třetin výšky horkou vodou, přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a přiklopíme pokličkou. Vaříme 12 minut.
- 5Hrnky vyndáme a necháme krátce vychladnout. Z vnitřní strany ořízneme nožem po jejich obvodu jednotlivé knedlíky a vyklopíme je na prkénko. Knedlíky nakrájíme.
Tip
Na přípravu pokrmu budete potřebovat 6 hrnků s rovnou stěnou (9–10 cm vysokých).
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef