2 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR CHICKEN WINGS
- 750 g kuřecích křídel
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- špetka soli
INGREDIENTS FOR CRUDITÉS WITH SOUR CREAM
- 2 stvoly řapíkatého celeru dlouhé 10 cm
- 2 menší mrkve
- špalík bílé ředkve dlouhý 10 cm
- ½ stroužku česneku
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
- pepř
- sůl
YOU ALSO NEED
- kuchyňské papíry
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR CHICKEN WINGS
- 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
- 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
- 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
- 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.
INSTRUCTIONS FOR CRUDITÉS WITH SOUR CREAM
- 1Řapíkatý celer oloupeme a podélně rozkrojíme na 4 části.
- 2Ředkev a mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky stejně velké jako řapíkatý celer.
- 3Česnek prolisujeme a smícháme ho se zakysanou smetanou a pažitkou. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef