Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS CHICKEN WINGS

  • 750 g kuřecích křídel
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR TERIYAKI SAUCE

  • 200 ml sójové omáčky
  • 110 g hnědého cukru
  • 130 g najemno nastrouhaného jablka
  • 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce loupaných sezamových semínek

YOU ALSO NEED

  • kuchyňské papíry

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS FOR CHICKEN WINGS

  • 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
  • 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
  • 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  • 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.

INSTRUCTIONS FOR TERIYAKI SAUCE

  • 1V rendlíku svaříme sójovou omáčku se 100 ml vody a cukrem na ²⁄³ původního objemu. Stáhneme z ohně a promícháme s nastrouhaným jablkem.
  • 2Sezamová semínka zlehka orestujeme na suché pánvi a v misce je smícháme s nakrájeným koriandrem. Osmažená kuřecí křídla obalíme nejprve v omáčce teriyaki a poté v sezamových semínkách s koriandrem.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS CHICKEN WINGS

INGREDIENTS FOR TERIYAKI SAUCE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH BEER