4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR FRENCH FRIES
- 600 g cukety
- 100 g hladké mouky
- 200 g strouhanky
- 2 vejce
- rostlinný olej na smažení
- 5 g soli
INGREDIENTS FOR DIP
- 250 g zakysané smetany
- 10 g pažitky
- 10 g plocholisté petržele
- 3 g máty
- najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
- špetka soli
YOU ALSO NEED
- kuchyňské papíry
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR FRENCH FRIES
- 1Cuketu omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na hranolky 6 cm dlouhé a 1 cm široké. Osolíme je a necháme 20 minut odstát. Poté z nich kuchyňským papírem otřeme vysráženou vodu.
- 2V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 180 °C. V misce rozšleháme vejce.
- 3Cuketové hranolky obalíme nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Ihned je osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové hranolky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
INSTRUCTIONS FOR DIP
- 1Pažitku, petržel a mátu nakrájíme najemno. Smícháme je s ostatními surovinami a dáme vychladit.
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef