Cart

4-6 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g červené čočky
  • 400 g drcených konzervovaných rajčat
  • 120 g sladkých brambor (batátů)
  • 40 g šalotky
  • 60 g olivového oleje
  • 8 g celé skořice
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky tymiánu
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • 2 lžíce na nudličky nakrájené plocholisté petržele
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • špetka chilli
  • 2 lžičky soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 40 g olivového oleje a necháme na něm zpěnit šalotku. Přidáme bobkový list, skořici, chilli a česnek a za stálého míchání 1 minutu restujeme. Přidáme vinný ocet, tymián, promícháme, přidáme citronovou kůru, promícháme a necháme odvařit veškerou tekutinu.
  • 3Přidáme batáty, promícháme, přidáme drcená rajčata, 700 ml vroucí vody a necháme vařit 7 minut. Přidáme čočku a vaříme ji na středním ohni doměkka.
  • 4Vyndáme skořici a tymián a vmícháme nakrájenou petržel a zbylý olej.
Tip
Přidejte jen žlutou část citronové kůry. Bílá je hořká. Doba varu se může lišit dle stáří a typu čočky.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS