Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 3 střední mrkve
  • 2 červené řepy
  • 3 střední petržele
  • 3 střední pastináky
  • ½ středního celeru
  • olej na smažení
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Zeleninu důkladně očistíme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky silné 2–3 mm.
  • 2Ve větším rendlíku nebo ve fritéze rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na 160 °C.
  • 3Do rozpáleného oleje postupně po menších částech vkládáme zeleninu a smažíme ji do světle zlaté barvy.
  • 4Mrkev a řepu smažíme 3–4 minuty, petržel, celer a pastinák smažíme 5–6 minut.
  • 5Smaženou zeleninu přendáme na plech vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk. Poté ji přendáme do mísy, zlehka osolíme a promícháme.
Tip
Místo krájení zeleniny nožem můžete použít vhodné struhadlo, které vám umožní strouhat zeleninu na stejně tenké plátky. Zeleninové chipsy osolte, dokud jsou ještě horké. Ale nesolené chutnají také výtečně. Počet jednotlivých surovin uvádíme pro cca 4 osoby. Nicméně konečné množství takto připravené zeleniny záleží na každém hostiteli a velikosti návštěvy.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS