8 PIECESDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 230 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
- 30 g cukru krupice
- 6 g prášku do pečiva
- 80 g vychlazeného másla a máslo k servírování
- 130 ml vlažného mléka
- jahodový džem
- špetka soli
YOU ALSO NEED
- pečicí papír
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 220 °C.
- 2Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a sůl. Hnětacím hákem začneme míchat na střední otáčky. Máslo nakrájíme na kostičky a postupně ho přidáváme, až je celé množství zapracované do těsta. Těsto začne vypadat jako hrubá strouhanka. Snížíme otáčky robota a pomalu přiléváme vlažné mléko, až vznikne hladké těsto.
- 3Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vypracované těsto. Vyválíme ho na placku silnou 0,5 cm a vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme, vyválíme a vykrojíme z něj kolečka.
- 4Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut dozlatova.
- 5Hotové scones necháme prochladnout a servírujeme je s jahodovým džemem a nesoleným máslem.
Tip
K pečení budete potřebovat kulaté vykrajovátko Ø 6 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef