4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 400 g hovězího masa z krku nebo z plece
- 400 g vepřové krkovice
- 130 g oloupané cibule
- 100 g strouhanky
- 100 ml mléka
- 1 rohlík
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic sádla na smažení
- 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
- pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Side dish
- brambory
Ingredients for home-made minced meat
- 400 g vepřové krkovice
- 400 g hovězího masa
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme krátce odležet.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a majoránku nakrájíme najemno. Dobře vychlazené vepřové a hovězí maso společně umeleme a dáme do mísy. Přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky čerstvě mletého pepře, česnek, cibuli, majoránku a nakonec namočený rohlík s mlékem.
- 3Mokrýma rukama z těsta tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance, kterou k masu jemně přimáčkneme dlaněmi.
- 4V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
K mletému masu můžete přimíchat 100 g rozdrceného ledu. Karbanátky pak budou šťavnatější a nebudou se drolit.
Masové těsto musí zůstat po celou dobu přípravy velmi studené. Mléko také. Jen tak docílíte šťavnatých karbanátků. I maso, které melete, musíte mít důkladně vychlazené.
Používejte plnotučné mléko, má lepší chuť.
Pokud máte jen sušenou majoránku, použijte jednu lžíci. Rozemněte ji v prstech, lépe se pak uvolní její vůně.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef