Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g hovězího masa z krku nebo z plece
  • 400 g vepřové krkovice
  • 130 g oloupané cibule
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml mléka
  • 1 rohlík
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic sádla na smažení
  • 2 lžíce lístků čerstvé majoránky
  • pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH BEER

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Side dish

  • brambory

Ingredients for home-made minced meat

  • 400 g vepřové krkovice
  • 400 g hovězího masa

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme krátce odležet.
  • 2Česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a majoránku nakrájíme najemno. Dobře vychlazené vepřové a hovězí maso společně umeleme a dáme do mísy. Přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky čerstvě mletého pepře, česnek, cibuli, majoránku a nakonec namočený rohlík s mlékem.
  • 3Mokrýma rukama z těsta tvarujeme karbanátky a obalíme je ve strouhance, kterou k masu jemně přimáčkneme dlaněmi.
  • 4V pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a karbanátky na něm smažíme z obou stran dozlatova.
Tip
K mletému masu můžete přimíchat 100 g rozdrceného ledu. Karbanátky pak budou šťavnatější a nebudou se drolit. Masové těsto musí zůstat po celou dobu přípravy velmi studené. Mléko také. Jen tak docílíte šťavnatých karbanátků. I maso, které melete, musíte mít důkladně vychlazené. Používejte plnotučné mléko, má lepší chuť. Pokud máte jen sušenou majoránku, použijte jednu lžíci. Rozemněte ji v prstech, lépe se pak uvolní její vůně.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH BEER

Side dish

Ingredients for home-made minced meat

MOHLO BY SE HODIT