1 pieceDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR PIE
- 500 g oloupaných jablek zbavených jádřinců
- 150 g cukru krupice
- 60 g vanilkového pudinkového prášku
- 20 g vanilkového cukru
- 50 g rozinek
- 50 g sekaných mandlí
- 3 lžíce meruňkové marmelády
- 1 piškotový korpus o průměru 28 cm
- šťáva z ½ citronu
- špetka skořice
INGREDIENTS FOR MERINGUE
- 3 bílky
- 70 g cukru krupice
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Jablka nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
- 2Do většího kastrolu vlijeme 500 ml vody, přidáme cukr a přivedeme na středním ohni k teplotě 38–40 °C. Poté 150 ml sladké vody odebereme, smícháme ji s pudinkovým práškem a pudinkovou směs vlijeme zpět do kastrolu. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté stáhneme oheň pod třetinu.
- 3Přidáme nakrájená jablka, vanilkový cukr a skořici a stále na mírném ohni 10 minut pomalu vaříme. Přilijeme citronovou šťávu, promícháme a vaříme, dokud nebudou jablka měkká. Pokud je směs hustší než polotekutá, přilijeme trochu vody.
- 4Jakmile jsou jablka měkká, přidáme rozinky a mandle, promícháme, stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 5Korpus vložíme do dortové formy a povrch potřeme meruňkovou marmeládou. Na marmeládu rozetřeme jablečnou směs a dáme vychladit do lednice.
- 6Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. Stěrkou ho rozprostřeme na koláč a opálíme ho cukrářskou pistolí, nebo krátce vložíme pod rozehřátý gril v troubě a zapečeme dozlatova.
Tip
K přípravě budete potřebovat dortovou formu o průměru 28 cm a stěrku.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef