Cart

8 PIECESDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR GALETTES

  • 200 g pohankové mouky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce rostlinného oleje a olej na smažení
  • špetka soli

INGREDIENTS FOR 1 PORTION

  • 1 plátek šunky
  • 20 g sýra Gruyère
  • 1 čerstvé vejce
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme 250 ml vody, promícháme, přidáme vejce a promícháme. Přilijeme dalších 250 ml vody, přimícháme sůl a olej a těsto necháme při pokojové teplotě 2 hodiny odpočinout.
  • 2Plátek šunky rozřízneme na 4 stejně velké proužky, sýr nastrouháme.
  • 3Na středním ohni rozpálíme pánev, přilejeme 1/2 lžíce oleje a nalijeme sběračku těsta. Pohybem pánve těsto rozlijeme tak, aby bylo velmi tenké.
  • 4Galetu osmažíme z jedné strany dozlatova. Obrátíme ji a do středu vyklepneme vejce. Osolíme ho, opepříme a ze čtyř stran obložíme šunkou a posypeme sýrem.
  • 5Strany galety přeložíme směrem k vejci tak, aby vejce nebylo zakryté a opatrně ji přendáme na talíř.
Tip
Na smažení budete potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem Ø 28 cm. K přípravě budete potřebovat paletku na obracení galet.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR GALETTES

INGREDIENTS FOR 1 PORTION