4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 2 zralá avokáda
- 150 g cherry rajčat
- 1 lžička zakysané smetany
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 oloupaný stroužek česneku
- šťáva z 1 limety
- 1/2 červené chilli papričky
- 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
- špetka čerstvě mletého pepře
- sůl
Side dish
- nachos
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Rajčata rozkrojíme a vyřízneme tuhé středy a semínka. Dužninu nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme nebo nakrájíme najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme zrníček a nakrájíme najemno.
- 2Avokádo rozkrojíme napůl a vyndáme pecku. Lžící vydlabeme dužninu ze slupky a nakrájíme ji na drobné kostičky. Vložíme je do misky a polovinu promačkáme vidličkou.
- 3Přidáme olej, zakysanou smetanu, limetovou šťávu, česnek, chilli papričku a koriandr. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata. Dle chuti osolíme a opepříme, promícháme a dáme na chvíli vychladit do ledničky.
Tip
Avokádo můžete namačkat vidličkou celé množství. Guacamole bude mít jemnější texturu.
Do guacamole můžete přidat lžičku dijonské hořčice.
Podávejte s nachos.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef