Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 300 g oloupané mrkve
  • 300 g oloupaného celeru
  • 240 g oloupané cibule
  • 2 palice česneku
  • 1 l plnotučného mléka
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 1 lžička cukru krupice
  • 5 větviček rozmarýnu dlouhých 10 cm
  • 6 snítek tymiánu
  • 5 bobkových listů
  • 10 g pomerančové kůry
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
  • 2Maso za všech stran důkladně osolíme a opepříme. Mrkev a celer nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Cibuli podélně rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky silné 0,5 cm. Z palic česneku sloupneme pouze první, vrchní tenkou slupku a podélně je rozřízneme na poloviny.
  • 3V pánvi na vysokém ohni rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Vyndáme ho a dáme do kastrolu.
  • 4Stáhneme oheň na polovinu, do pánve položíme rozpůlené palice česneku řeznou stranou dolů a opečeme je dozlatova. Poté je přidáme do kastrolu k masu.
  • 5Do pánve přidáme nakrájenou mrkev a celer a za občasného míchání restujeme 5 minut dozlatova.
  • 6Přidáme nakrájenou cibuli a za častého míchání restujeme další 3 minuty. Přidáme cukr, bylinky a mléko a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a za stálého míchání seškrábneme plochou vařečkou ze dna pánve vzniklý nápek. Ten se po chvíli v mléce rozpustí. Celý obsah pánve vlijeme do kastrolu k masu a přidáme pomerančovou kůru.
  • 7Kastrol přiklopíme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2,5 hodiny doměkka. Před krájením necháme maso před 10 minut odpočinout.
Tip
Na přípravu budete ještě potřebovat kastrol s poklicí vhodný do trouby. Nemáte-li kastrol vhodný pro pečení v troubě, použijte pekáč a důkladně ho překryjte alobalem. Oranžovou část pomerančové kůry seříznete pomocí škrabky na brambory. Použijte pouze oranžovou část kůry. Bílá je hořká.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE