4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 4 vepřové kotlety s kostí po 250 g
- 180 g dužniny žluté papriky
- 200 g dužniny bílé papriky
- 100 g oloupané cibule
- 100 g oloupané červené cibule
- 10 g oloupaného česneku
- 5 g dužniny červené chilli papričky
- 120 g plátků slaniny
- 350 g rajčat
- 50 g rajského protlaku
- 6 lžic rostlinného oleje
- 1 zarovnaná lžička uzené papriky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 160 ˚C.
- 2Obě papriky nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm. Obě cibule rozřízneme napůl a poté je nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Česnek a chilli papričku nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na nudličky široké 0,5 cm.
- 3Slupku rajčat nařízneme malým nožem v horní části do křížku 1×1 cm. V rendlíku přivedeme k varu vodu, do vroucí vody vložíme vždy nejvíce 2 rajčata a vaříme 15–20 vteřin. Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou a necháme vychladit. Vychladlá rajčata oloupeme a nakrájíme na šestiny.
- 4Maso osolíme a opepříme z obou stran. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a kotlety na něm postupně opečeme ze všech stran dozlatova. Včetně tučného okraje.
- 5Opečené maso dáme stranou na talíř, do kastrolu přidáme slaninu, zvýšíme oheň nad polovinu a za častého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme obě cibule a restujeme další 1 minutu. Přidáme rajský protlak, česnek, chilli papričku, uzenou papriku a půl minuty mícháme.
- 6Přidáme nakrájené papriky, rajčata, 300 ml vody, 3 špetky soli a 2 špetky pepře, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme 2 minuty vařit. Stáhneme z ohně.
- 7Do kastrolu vrátíme opečené kotlety a přelijeme je vzniklou zeleninovou omáčkou tak, aby byly zcela ponořené. Kastrol přiklopíme poklicí a vložíme ho do rozehřáté trouby na 80 minut. Poté poklici sundáme a pečeme nezakryté 40 minut. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Použijte kastrol s poklicí vhodný do trouby.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef