4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 4 plátky krkovice bez kosti
- 400 ml smetany, min. 31%
- 300 g sýra eidam 45%
- 150 g oloupané cibule
- 70 g másla
- 100 g konzervovaných krájených žampionů
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 zarovnaná lžička kari koření
- 1 zarovnaná lžička sladké papriky + na posypání
- 1 zarovnaná lžička strouhaného muškátového oříšku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PAIRING DISHES WITH WINE
- Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
- 2Maso lehce naklepeme a vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Eidam nastrouháme nahrubo.
- 3Pekáč vymažeme máslem a zbylé máslo nakrájíme na kostičky. Ty rozložíme po dně pekáče. Na ně položíme maso, pokapeme ho sójovou omáčkou a posypeme kari kořením, sladkou paprikou a muškátovým oříškem.
- 4Na maso rozložíme žampiony, na ně cibuli a vše zasypeme strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou, lehce posypeme sladkou paprikou a pečeme v rozehřáté troubě 1,5 hodiny. Podáváme s dušenou rýží.
Tip
Můžete použít 200 g eidamu 45% a 100 g uzeného eidamu.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef