2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR MEAT
- 2 vepřové kotlety s kostí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- pepř
- sůl
INGREDIENTS FOR SAUCE
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky najemno nakrájeného česneku
- ½ lžičky najemno nakrájeného rozmarýnu
- ½ lžičky najemno nakrájeného oregana
- špetka chilli koření
PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Velkopopovický Kozel Černý
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR MEAT
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi na vyšším ohni rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ho položíme na plech a vložíme ho do rozehřáté trouby na 4 minuty.
- 3Plech vyndáme z trouby, maso přelijeme částí omáčky a vrátíme do trouby na 3 minuty. Před podáváním necháme maso odpočinout 4 minuty v pokojové teplotě a na talíři ho přelijeme zbytkem omáčky.
INSTRUCTIONS FOR SAUCE
- 1Suroviny na omáčku smícháme v rendlíku a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 1 minutu.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef