Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 430 g hladké mouky
  • 70 g mandlové mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 PL plnotučného mléka
  • 2 PL medu
  • 50 g másla
  • 2 PL melasy
  • 1 ČL jedlé sody

SUROVINY NA KRÉM

  • 400 ml plnotučného mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g dětské krupice
  • 200 g cukru krupice
  • 250 g másla
  • 1 vanilkový lusk

SUROVINY NA POLEVU

  • 100 g hořké čokolády (minimálně 60%)
  • 50 g másla

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Troubu předehřejte na 180°C.
  • 2V míse smíchejte obě mouky a jedlou sodu. Do jiné misky dejte všechny ostatní suroviny, položte ji nad vodní lázeň a šlehejte přibližně 3 minuty.
  • 3Tuto tekutou směs nalijte do mísy s moukou a vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na 4 stejné díly, každý zabalte do fólie a nechte 20 minut odpočívat.
  • 4Každý díl vyválejte na co nejtenčí plát a postupně je pečte přibližně 8 minut ve vyhřáté troubě. Poté nechte pláty vychladnout.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Do rendlíku dejte mléko a smetanu. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyndejte zrníčka. Přidejte je do rendlíku a přihoďte i celý lusk. Zamíchejte a přiveďte k varu. Nechte na mírném stupni 1 minutu povařit, poté rendlík z plotny odstavte a nechte alespoň 2 hodiny louhovat.
  • 2Po vylouhování lusk z mléka vytáhněte, přidejte cukr, hladkou mouku a krupici. Přiveďte znovu k varu a za stálého míchání připravte hustou kaši, kterou nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • 3Vychladnutou kaši dejte do mísy od kuchyňského robota a začněte ji šlehat. Postupně přidávejte kostičky změklého másla a připravte hladký krém.
  • 4Upečené pláty těsta prokládejte rovnoměrnou vrstvou krému. Na vrchní plát těsta dejte pečící papír, řezy zatižte a nechte do druhého dne v lednici odležet.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Do misky dejte nalámanou čokoládu a kostičky másla. Položte ji na vodní lázeň a nechte rozpustit. Poté misku sundejte a směs promíchejte na hladkou polevu. Uležené řezy polevou polejte a nechte ji zatuhnout.
Tip
Je lepší, když řezy ponecháte vcelku a vždy odkrojíte pouze porci k servírování. Zbytečně tak nevyschnou a zachovají si svou vláčnost.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA POLEVU